У Львові на 15 років ув’язнили луганчанина, який у 2014-му чергував на блокпостах «ЛНР»

1037 0
Глотова затримали на початку березня 2022 року в Львові, де він перебував у статусі внутрішньо-переміщеної особи.
фото: судовий репорте

фото: судовий репорте

Галицький районний суд міста Львова визнав винним 30-річного вихідця із Луганщини Руслана Глотова, який у 2014 році декілька місяців чергував на блокпостах терористичної організації «ЛНР». Про це повідомляє Судовий репортер.

У промові судових дебатів прокурор Сергій Єсипчук просив суду максимальне покарання у виді 15 років позбавлення волі і суд цю позицію підтримав. Підсудний свою провину визнав частково: лише в участі у непередбачених законом збройних формуваннях ( ч. 2 ст. 260 ККУ), але не щодо сприяння терористичній організації (ч.1 ст. 258-3 ККУ).

Читайте також: Одного із причетних до «Афери століття» у Львові взяли під варту

Глотова затримали на початку березня 2022 року в Львові, де він перебував у статусі внутрішньо-переміщеної особи. Його рідне селище Тошківка Луганської області тимчасово окуповане російськими військами. 

Чоловік значився на обліку у Дрогобицькому військкоматі та начебто збирався воювати за Україну, але після ретельної перевірки з’ясувалось, що він причетний до діяльності «ЛНР». Тому його помістили в слідчий ізолятор, де він залишався протягом усього судового процесу без можливості внесення застави.

Нагадаємо, що напередодні у Львові до 10 років позбавлення волі засудили командира одного із взводів штурмового батальйону так званої «ЛНР».

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!