У Львові на час воєнного стану курсує 400 одиниць громадського транспорту. Графік руху

3538 0
Транспорт виїжджає близько 06:00-06:30 ранку, а останні рейси відправляються приблизно 19:00-21:00.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові на час воєнного стану кількість громадського транспорту скоротилася. Загалом в місті зараз їздить близько 400 одиниць транспорту. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

За його словами, транспорт АТП-1 зараз курсує на 75%, а рух транспорту приватних перевізників відновлений на 60-65%.

Читайте також: Приміський та міжміський транспорт в області курсує за зміненим графіком

«Транспорт у Львові курсує з 06:00-06:30 ранку, а останнє відправлення здійснюють близько 21:00. Це стосується здебільшого електротранспорту. Якщо говорити про автобуси, то останні рейси відбуваються трохи швидше – хтось близько 19:00, а дехто о 20:00», – каже він.

Внутрішньо переміщені особи у львівському транспорті за проїзд також оплачують, крім тих, у кого є пільги. Наразі, за його словами, законодавством не передбачені пільги для переселенців, але такі перемовини ведуть.

«Із міжнародними структурами зараз проговорюємо різні варіанти, щоб вони надали допомогу переселеним людям, і ті могли їздити на пільгових умовах. Тобто це можливо лише за умов відповідної підтримки міжнародних партнерів. У міста, враховуючи теперішню ситуацію, немає фінансової можливості на таке. Внести таку пільгу для нас є великим ризиком для нормальної роботи громадського транспорту», – додав Орест Олеськів.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

Нагадаємо, що вимушено переміщені українців, які прибувають до Львова, можуть скористатися безкоштовним автобусами, які курсують з Головного залізничного вокзалу та зі станції «Підзамче» до декількох важливих локацій як-от міжнародні пункти пропуску на кордоні з Польщею, координаційні центри, місця поселення на території Львівської громади та у межах області.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!