Політична реклама

У Львові на честь героїв Небесної сотні висадять сто різних порід дерев

1681 0
На честь героїв Небесної сотні громадські активісти Львова планують висадити «Алею Героїв», де буде понад 100 різних порід дерев. Біля кожного дерева буде встановлена табличка з іменем загиблого героя.

Також на табличці буде написаний QR-код за допомогою якого можна буде перейти на особисту веб-сторінку героя та дізнатися більше про його життя і смерть, – розповів tvoemisto.tv координатор проекту Богдан Чмир. Дерева обирали для кожного героя персонально, так, на честь загиблого грузина посадять дерево з Грузії.

За словами Богдана Чмира, спочатку алею хотіли облаштувати у парку ім. Б. Хмельницького або ж у Левандівському парку. Однак після огляду ділянок разом з ландшафтним дизайнером, дійшли висновку, що ці місця не зовсім відповідають критеріям проекту. Відтак, «Алею Героїв» вирішили облаштувати на одному з пішохідних підходів до стадіону «Арена Львів» на вул. Стрийській. Як розповів Богдан Чмир, ця ділянка підходить, оскільки тут ще немає дерев, натомість облаштоване освітлення. Окрім того, події на стадіоні відвідує багато людей.

Як зазначив Богдан Чмир, дерева потрібно висадити до кінця травня, інакше пізніше їх доведеться висаджувати у відерцях.

Необхідні кошти для втілення ідеї ініціатори проекту збирають за допомогою спонсорів та небайдужих громадян. Значна частина уже є зібрана. Проект здійснюється за підтримки львівської обласної громадської організації «ТУТ І ТЕПЕР».

Нагадаємо, у Львові в Левандівському парку вже є одна Алея на честь Героїв Небесної сотні.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!