У Львові на Драгоманова відреставрували старовинну дубову браму. Фото

1642 0
Раніше вона була повністю замальована чорною фарбою.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові на вулиці Драгоманова, 28, поблизу бібліотеки Львівського університету, відреставрували старовинну дубову браму. Про це повідомляє Бюро спадщини.

Читайте також: На реставрацію брам, вікон та балконів цьогоріч у Львові витратять 4 мільйони гривень

Раніше брама була пошкоджена, зафарбована чорною фарбою, а декоративні елементи – втрачені. Двері відновили спільно із мешканцями будинку в межах програми співфінансування.

«Ця дубова брама дійшла до нас в поганому стані та потребувала великого обсягу робіт. Ми вирівняли її конструкцію, відновили втрачені елементи та поставили нові відбійники та клямку. Тут зберігся також старий і пошкоджений польський замок. Ми зберегли цю автентику і відновили роботу цього механізму», – розповів реставратор Віталій Мерецький.

Фото: Бюро спадщини

Фахівці відновили і засклення брами, додавши єдине збережене автентичне скло та замінивши решту.

Реставрація брами коштувала близько 48 тис. грн, з яких 70% оплатило місто, а решту витрат взяли на себе мешканці будинку.

Нагадаємо, цьогоріч місто планує відреставрувати щонайменше 40 дверей в будинках, які розташовані в історичній частині міста. Усі роботи проводять місцеві реставратори.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!