У Львові на фестивалі покажуть ляльок-мандрівників, піратів та мрійників

2564 0
Восени до Львова знову повертаються авторські ляльки та ведмедики-тедді. З 18 по 29 вересня у Львівському Палаці Мистецтв триватиме фестиваль «Ляльковий світ» – Проект «LADY & TEDDY».
Фото: Fb/Фестиваль Ляльковий світ

Фото: Fb/Фестиваль Ляльковий світ

«В умовах гнітючої ситуації в країні, фестиваль «Ляльковий світ» на кілька тижнів допоможе львів’янам і гостям міста відволіктися, зануритися у світ дитинства і безтурботності. Українці завжди боролися за красу, добро і щасливе майбутнє своїх дітей», – каже організатор фестивалю Ірина Сорокіна, інформує прес-служба Палацу мистецтв.

Тема фестивалю - «Подорожі довкола світу». Ляльки-мандрівники, пірати, мрійники, казкові персонажі – усіх їх можна буде побачити на вінтажних валізах та тематичних стендах. Доповнюватимуть світ ведмедиків і авторських ляльок живописні проекти художників із Львова, Києва і Харкова.

Авторські ляльки із порцеляни, текстилю, панчіх, вовни, трави, тканини, папер-клею покажуть автори із Львова, Києва, Одеси, Донецька. Мініатюрних ведмедиків представить Марія Гуйда, вишукані ведмедики-тедді привезе із близького Сходу спеціальний гість фестивалю – лялькарка Оксана Каббара із Лівану. Вона буде на відкритті фестивалю 18 вересня.

Родзинкою заходу стануть п’ять порцелянових ляльок відомої в Україні та за межами лялькарки Тамари Півнюк, члена Всесвітньої організації NIADA (National Institute of American Doll Artists). Її вироби – одні з найгарніших та найдорожчих авторських ляльок в Україні. Кілька років тому її порцелянова лялька Ася на велосипеді була обличчям фестивалю «LADY & TEDDY» та знайшла «нову родину» у Львові.

Частина лялькарів виручені із продажу за вироби кошти віддадуть на потреби української армії та у військові госпіталі.

Коли: відкриття фестивалю: 18 вересня о 16:00 (вхід вільний)

Де: Львівський Палац Мистецтв, що на вулиці Коперніка, 17

Рекомендований дресс-код: жовто-блакитний одяг або елементи прикрас цих кольорів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!