У Львові на хабарі затримали адвоката й помічника судді

3525 0
У Львові під час отримання хабара затримали адвоката та помічника судді одного із районних судів міста.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

У п’ятницю, 3-го березня, при одержанні неправомірної вигоди в сумі 700 доларів США затримано адвоката та помічника судді одного із районних судів міста Львова. Вказані кошти останні вимагали від громадянина за «вирішення» питання про закриття провадження у рамках розгляду адміністративного протоколу, складеного за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, – інформує прес-служба прокуратури Львівської області. Після затримання проводяться першочергові слідчі дії. Також перевіряється інформація щодо причетності до вчинення вказаного злочину інших посадових осіб суду.

Читайте також: Яким майном володіє затриманий на хабарі посадовець Львівської митниці

Речові докази та грошові кошти вилучено. Вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, а саме прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням. Такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно у Львові затримали хірурга медичної служби Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. Кандидат медичних наук вимагав тисячу доларів США від батька одного з курсантів за виготовлення медичних документів для звільнення його з лав Збройних Сил України за станом здоров’я. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!