У Львові на хабарі затримали хірурга Василя Савчина. Реакція містян. Оновлено

12675 0
Правоохоронці затримали на хабарі завідувача хірургічного відділення 8-ї клінічної лікарні Львова, депутата Львівської облради від «Самопомочі» Василя Савчина
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Як проінформували у департаменті захисту економіки Нацполіції України 29 липня, до працівників Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області звернулась громадянка, яка повідомила, що за надання їй медичних послуг керівник відділення запропонував її заплатити 500 доларів США «благодійного внеску». Вказана суму включала такі послуги: прийняття на лікування у медичний заклад, проведення хірургічної операції та оформлення відповідної лікарської документації. У разі її відмови -медичної допомоги чекати не слід. Лікарем, який вимагав хабар виявився депутат Львівської облради від «Самопомочі» Василь Савчин.

За даними Zaxid.net, Працівники Управління захисту економіки та слідчі поліції затримали медика у приміщенні лікарні. Він щойно одержав від пацієнтки 350 доларів США. Окрім цих коштів, поліцейські також вилучили 100 доларів, які лікар отримав раніше.

Головний лікар цього закладу Василь Обаранець підтвердив, що на території лікарні Нацполіція Львівщини проводить слідчі дії, але відмовився говорити про це детальніше. У цій лікарні завідувачем хірургічним відділенням працює депутат Львівської облради Василь Савчин.

Об’єднання «Самопоміч» до якого належить хірург також прокоментували інцидент:

«Наразі нам невідомі жодні обставини цього інциденту, окрім оприлюднених в медіа. Ми очікуємо на більш детальну інформацію, після чого ухвалимо рішення щодо подальших дій», – йдеться в коментарі центрального офісу «Об’єднання «Самопоміч».

«Василь Савчин – дуже авторитетний та унікальний хірург-комбустіолог, який врятував тисячі життів після опіків. Завдяки його авторитету та міжнародним контактам лікарні міста та області отримали допомогу від міжнародних організацій на мільйони доларів. Тож ми не виключаємо спробу елементарно його підставити та дискредитувати.

У той ж час на сайті Львівської міської ради з’явилась інформація в якій сам хірург коментує інцидент, що трапився. Василь Савчин стверджує, що ніяких грошей не вимагав.

«Пацієнтка самостійно звернулася до мене з проханням виконати естетичну пластичну операцію якомога швидше, оскільки у неї запланована поїздка. Щоб допомогти пацієнтці, я перервав відпочинок, 26 липня 2016 року виконав оперативне втручання, після чого повернувся на відпочинок до сім’ї у Карпати.

28 липня ввечері мені зателефонував чоловік пацієнтки із вимогою терміново приїхати, оскільки стан пацієнтки погіршився і є болі у животі. Не розуміючи, що могло спричинити погіршення, адже операція пройшла без ускладнень, будучи відповідальним за своїх пацієнтів, я залишив сім’ю у Карпатах, а сам поїхав до Львова.

Зранку у п’ятницю, 29 липня, я прийшов у відділ, побачив пацієнтку, яка без проблем прогулювалась по коридору відділення. На моє запитання «що сталося, що Вас турбує?», отримав відповідь, що у неї все добре і вона хоче йти додому. Я виконав перев’язку, оглянув пацієнтку, переконався, що з пацієнткою все гаразд, побажав їй всього доброго і збирався повернутись на відпочинок до сім’ї.

Читайте також: «НЕ ЙДУ ДО ЛІКАРЯ – САМЕ МИНЕТЬСЯ»: ЯК ПОКРАЩИТИ МЕДИЦИНУ У ЛЬВОВІ

У момент, коли я вже був перевдягнутий і покидав лікарню, передзвонив чоловік пацієнтки з проханням зайти у палату, оскільки він хоче особисто подякувати за проведене лікування.

Я повернувся, зайшов у палату, чоловік засунув мені у руки гроші і у цей момент з’явились правоохоронці. Ось так мені подякували», - йдеться в повідомленні лікаря.

Зокрема, колектив 80ої клінічної міської лікарні висловловив повну довіру і моральну підтримку колезі на сторінці у facebook.

Також про підтримку лікаря повідомив мер Львова Андрій Садовий. 

«Я особисто і мої соратники ніколи не пробували "відбілювати" членів "Самопомочі" чи працівників міської ради, які порушили закон. Є факт злочину - відповідай по закону і жодні попередні заслуги не мають значення. Ми виключаємо з фракцій, ініціюємо відкликання мандатів, допомагаємо слідству у всіх випадках, коли є доведений факт порушення закону чи просто негідної поведінки.

Читайте також: ЩО ЗМІНИТЬСЯ У ЛІКАРНЯХ ЛЬВОВА НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ. ТРИ ФАКТИ

У випадку з Василем Савчином цілком інша історія. І я особисто буду відстоювати чесне ім’я цього чоловіка, авторитетного опікового хірурга, який врятував десятки життів львів’ян і не тільки», - повідомив міський голова.

У той ж час у соцмережах люди поділилися: хтось виступає у підтримку лікаря, хтось - осуджує його дії.

 

Коментарі у спільноті Варта-1

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!