У Львові на хабарі затримали головного лікаря Чорнобильської лікарні

10798 1
Ідеться про корупційну схему в системі медичних тендерів, до якої причетні 10 медзакладів Львова.
Фото: livejournal.com

Фото: livejournal.com

У віторок, 24 грудня, у Львові на хабарі у 24,5 тис. грн затримали головного лікаря Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру Андрія Синюту. Цю інформацію Tvoemisto.tv підтвердила речниця прокуратури Львівської області Юлія Шевченко.

Головна прокурорка області Ірина Діденко на своїй фейсбук-сторінці водночас повідомила, що у Львові розкрито корупційну схему в системі медичних тендерів.

«Протиправна схема діяла так: під час тендеру на закупівлю виробів медичного призначення медзакладами Львівщини за змовою з підприємцями штучно створювалися умови для гарантованої перемоги конкретного товариства.

Відповідальні особи товариства попередньо узгоджували усі деталі із представниками лікувальних закладів, зокрема, щодо формування медико-технічного завдання, у якому вказується перелік характеристик медичних виробів. При цьому наявні характеристики підлаштовувалися під наявні лише в конкретного товариства товари», – каже Ірина Діденко.

Відтак, підприємство отримувало перевагу під час проведення тендерів, за що сплачувало кошти.

Читайте також: Мрія про велике. Навіщо у Львові хочуть об'єднати Охматдит і Чорнобильську лікарню

Окрім Андрія Синюти за дачу хабаря затримали директора і бухгалтера товариства. Їм трьом повідомлено про підозру, двом фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застав, ще одному його обрання наразі триває.

Як пише Zaxid.net, до схеми причетні 10 медзакладів. Серед них, окрім чорнобильської лікарні, ще «Охматдит», військовий госпіталь, Львівський Центр екстреної меддопомоги, лікарня швидкої допомоги, обласний кардіоцентр та регіональний діагностично-лікувальний онкоцентр.


Читайте також:
27 Грудня, 2019 19:28
Андрій Скоп Ето вам не мелоч по карманам тирять.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!