У Львові на історичному будинку в центрі почепили неонову вивіску без погоджень

2843 0
Неоновий напис «Бізнес центр» почепили на пам’ятці архітектури.
Фото: Ольга Коваль/Твоє місто

Фото: Ольга Коваль/Твоє місто

У Львові на історичній будівлі банку на вулиці Гнатюка 2 почепили неонову вивіску без погоджень. У ЛКП «Адміністративно-технічне управління» кажуть, що якщо власник не погодить її за 15 днів у міськраді, то доведеться демонтувати, втім штрафу за таке порушення не передбачено.

Неоновий напис «Бізнес центр» почепили на пам’ятці архітектури, будинку банку, що на вулиці Гнатюка 2.

«Ми зареєстрували порушення. Зараз вивіска не погоджена. Керівнику надішлемо вимогу про те, що він має розробити і погодити проєкт впродовж 15-ти днів. Якщо, за цей час власник її не погодить, тоді за наказом департаменту містобудування її примусово демонтують», – каже головний інженер відділу нагляду за станом зовнішньої реклами ЛКП «Адміністративно-технічне управління» Юрій Крижанівський.

Він також додає, що власнику можуть виставити рахунок за демонтаж вивіски, не штраф.

Читайте також: Право на смак. Які вивіски приберуть з фасадів Пьвова. Фото

Раніше будівля належала «Промінвестбанку». У 2019 році її викупила приватна компанія – акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лоудстар». В оголошеннях про продаж вартість будинку становила 125 млн грн. Тепер у ній планують відкрити бізнес-центр, облаштовують там офіси.

Додамо, будинок філії Празького кредитного банку збудували у 1911 – 1912 рр. на розі вул. Гнатюка 2 та просп. Свободи 17 у стилі чеської сецесії. Його архітектором вважають чеха Матвія Блеха. Творчий замисел, план та конкурсний проєкт належать Владиславу Дердацькому та Вітольду Мінкевичу.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!