У Львові, на клумбах у центрі міста, проросла городина

7698 0
Городні рослини з’явились на клумбах міста та у парках разом із добривом.
Фото: Олександри Сладкової

Фото: Олександри Сладкової

У Львові на клумбах у центрі міста виросли помідори, кабачки, хрін, а на Сихові – картопля. Про городні рослини, що виросли біля Ратуші, на проспекті Свободи, на площі Митній, на своїй сторінці у Фейсбук написала керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Читайте також: Як у старі добрі часи. Хто такі садівники Львова і для чого вони місту

Городину на клумбах у Львові ніхто не висаджував. Вона з’явились там разом із добривом, пояснює Олександра Сладкова. Але прибирати з міських клумб її не планують.

«В один день з різних джерел прийшли новини що центральних озеленених просторах почали помічати незвичні рослини. Спочатку кабачок в парку Франка, потім хрін на проспекті Свободи, і врешті помідор на клумбі на площі Ринок. Як таке могло статися? Може то диверсія з метою дискредетації садівників? Ні! Це самореклама львівського компосту», – пише вона.

Читайте також: Як у Львові перероблятимуть сміття у добриво. Приклад Польщі

Овочі, які потрапили у правильний контейнер приїхали на компостувальну станцію, там стали компостом, ним підживили рослини у міських скверах.

Утім під дописом керівниці управління екології розгорілась справжня дискусія про те, чи личать Львову такі клумби. Люди почали розповідати де ще на міських клумбах і парках проросла городина, а також застерігати, що так у Львові замість декоративних рослин може прорости борщівник.

Нагадаємо, органічні відходи на станції компостування у Львові, що на вул. Пластовій, 13, поблизу території майбутнього сміттєпереробного заводу, почали переробляти торік.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!