У Львові на коронавірус протестували уже понад 200 священників

2752 0
У місті планують протестувати близько 500 духівників різних конфесій.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львові за два тижні експрес-тестами на коронавірус протестували понад 4 тисячі осіб. Із них у 44 — виявили підозру. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Cеред протестованих: 2396 — медичні працівники (18 позитивних результатів); 183 — хворі з діагнозом пневмонія (5 позитивних результатів); 1367 — працівники різноманітних об’єктів міста (21 позитивний результат); 114 — вагітні жінки (в усіх результат негативний).

Читайте також: «Якби сама не звернулася, то навіть не дізналась». Як львів’янка одужала від коронавірусу

Водночас, в лабораторіях міста ПЛР-тести від 6 квітня зробили 478 хворим з підозрою, з них у 66 діагноз підтвердився. Загалом, станом на сьогодні, коронавірусну інфекцію підтверджено у 124 осіб.

До слова, сьогодні продовжили тестувати на коронавірус священників: тести зробили уже 220 отцям, в усіх — результат негативний. Загалом протестувати планують близько 500 духівників усіх християнських конфесій міста. Також мерія передала 280 тестів для медичних капеланів, які пройдуть тестування на місцях.

Читайте також: На Львівщині коронавірус виявили у священника УГКЦ

Нагадаємо, експрес-тести лише дають підозру на коронавірус. У разі позитивного результату біоматеріал скеровують у лабораторію для ПЛР-діагностики.

Нагадаємо, що лабораторний тест підтвердив захворювання на коронавірус в одного із священників парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України УГКЦ в Червонограді. Після цього почали у Львові тестувати священників.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!