Найменшому – 24 дні. У Львівському ОХМАТДИТі з Covid-19 перебуває рекордна кількість дітей

5150 0
У лікарні ОХМАТДИТ кажуть, що це рекордна кількість госпіталізованих за увесь час пандемії Covid-19.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ станом на сьогодні, 17 січня, у Covid-зоні перебуває рекордна кількість дітей – 66. Їхній стан – середньої важкості, ніхто з дітей не потребує апаратів штучної вентиляції легень. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила у лікарні.

У лікарні ОХМАТДИТ кажуть, що це рекордна кількість госпіталізованих за увесь час пандемії Covid-19. Більше того, найменшому пацієнту лише 24 дні, а найстаршому – 17 років.

Читайте також: «До них зараз особлива увага». Що варто знати про коронавірус у дітей

У грудні-січні госпіталізованих було від 2 до 30 дітей. Зокрема, минулого тижня малих хворих на коронавірус було 26 дітей. А вже на початку цього тижня – 66.

Як уточнили у лікарні, найбільша кількість госпіталізованих на коронавірус була у жовтні минулого року. Тоді одночасно у лікарні лежало 47 дітей із Covid-19.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

Нагадаємо, зараз в Україні поволі збільшується кількість госпіталізацій. Нову хвилю прогнозують на кінець січня 2022 року, а пік уже на лютий. Окрім цього, ця хвиля може бути триваліша, ніж інші. Детальніше читайте тут. Окрім цього, уже з квітня цього року Міністерство охорони здоров’я розглядатиме можливість вакцинації від коронавірусу для дітей від 5 років. Досвід інших країн, за словами головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, де вже проводять такі щеплення, показує, що це безпечно.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!