У Львові на території видавництва «Вільна Україна» хочуть збудувати офіси із 3-поверховим паркінгом

17220 1
Як виглядатиме споруда, визначатимуть на окремому конкурсі.
Фото: Центр міської історії

Фото: Центр міської історії

У Львові на території видавництва «Вільна Україна» хочуть звести висотний багатоцільовий офісно-комерційний центр та підземний багаторівневий паркінг на три поверхи. Про це ішлося під час громадських слухань про внесення змін до детального плану територій у межах вулиць Янева, Стрийської, Володимира Великого й залізничної колії, повідомляє інформаційний портал депутатів ЛМР.

Читайте також: Вхід через сусідів. Який готель хочуть будувати на початку вулиці Дорошенка

Рішення про внесення змін до ДПТ ще 12 квітня ухвалив виконком ЛМР, замовником проєкту є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР.

За словами архітектора проєкту Романа Андрусишина, на території видавництва «Вільна Україна» хочуть спорудити висотний багатоцільовий офісно-комерційний центр із вбудовано-прибудованими об’єктами громадського призначення та підземний багаторівневий паркінг на три поверхи.

«Якщо натепер у Львові спостерігаються високі темпи житлового будівництва, то офісне будівництво відстає, навіть є дефіцит офісних приміщень», – каже Роман Андрусишин.

Як виглядатиме офісний центр, імовірно визначатимуть на спеціально оголошеному конкурсі.

Читайте також: Ближче до неба. Чи готовий Львів стати містом хмарочосів

Проєкт також передбачає реконструкцію вулиці Янева з розширенням дорожнього покриття та переміщенням її червоних ліній (земельних загального користування) на 18 м у сторону військової частини. Пропонується облаштувати додаткову смугу, що пропускатиме транспорт у піковий час.

Присутні на громадських слуханнях наголосили на тому, що потрібно зберегти зелений простір мікрорайону, залишити за зеленими насадженнями гарантований відсоток простору.

Читайте також: На території Кінескопу з'явиться офісний центр із багаторівневим паркінгом. Візуалізація

Громадське обговорення проєкту внесення змін до ДПТ та звіту про стратегічну екологічну оцінку триватиме до 13 жовтня. До цього часу включно можна подавати письмові зауваження та пропозиції до проєкту в управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР через Центри надання адміністративних послуг або на електронну скриньку [email protected].


Читайте також:
6 Жовтня, 2019 14:17
Сергій. Жахливо.Знищують наш Львів новими забудовами.Ще трохи часу від нього нічого не лишиться.Постягували величезну кількість людей з районів області тай в цілому з Украіни.По дорогах не проіхати.Довели до банкрутства та знищили навмисно такі підприємства як Автобусній завод,автонавантажувач та решта. Пивних закладів масса.Молодь Украіни не мае переспективи,наука деградуе.Чим пишаемось.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!