У Львові на Підзамче відновили сквер. Що змінилося?

2852 0
Завершились роботи з відновлення ще однієї локації на Підзамче. Сквер, розташований на перетині вулиць Хмельницького та Стрімкої, тепер має оновлений вигляд.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

На локації встановили освітлення, ліквідували аварійні дерева, висадили нові дерева та встановили монолавку. Як інформує прес-служба міста, загальна вартість виконаних робіт – 50 тис грн.

«Сквер – це один із п’яти проектів публічного простору, який був у нас в процесі роботи над «Ревіталізацією Підзамче». Треба було його змінити так, щоб він відновив свою функцію -  притягував до себе відвідувачів, щоб у ньому хотілось  залишитись, щоб це місце ожило», – зазначив Матвій Дух, співавтор ідеї облаштування скверу.

Активісти придумали велику довгу лавку – монолавку, яка має кілька «сценаріїв» використання: сидіти низько, майже при землі, опираючись на спинку; сидіти як на звичайній лавці або ж обрати найширшу частину – «лежанку», де можна залізти гуртом із друзями та всістись колом.

Читайте також: У Львові на Підзамче створили Вуличну галерею. Фото

В ініціаторів проекту є ще чимало ідей, як змінити, покращити середовище скверу:

- організувати пандусний заїзд із сторони вулиці Стрімкої,

- розфарбувати покриття скверу,

- реорганізувати зовнішні клумби,

- створити місця для сидіння на клумбах,

- поставити вело стійки тощо.

Читайте також: У Львові на Підзамче облаштували дворик. Фото

«За час виконання робіт у сквері проект змінювали декілька разів. Найбільше часу зайняв огляд комісією аварійних дерев та їх ліквідація. Оновлення скверу ще триватимуть, а згуртована спільнота готова до їх реалізації», – зазначила Ярина Мельник, координатор проекту «Ревіталізація Підзамче». 

«Ми з сусідами відпочиваємо у сквері та доглядаємо за ним. Рослини звозили усією вулицею: хто що мав у дворі чи на дачі – квітку чи кущ. Жасмин вже прийнявся, плануємо ще троянди додати», – зазначила Пані Тамара, мешканка вулиці Стрімкої.

Читайте також: ТОП-3 особливих локацій Львова

Нагадаємо, проект «Ревіталізація Підзамче» реалізовують Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків) в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!