У Львові на Підзамче встановили відреставровану браму

3297 1
У Львові в межах проекту «Ревіталізація Підзамче» на вул. Підзамче,9 встановили відреставровану вхідну браму. Відновлення дверей тривало 6 тижнів. Це – перша з трьох брам, реставрацію яких було заплановано здійснити в рамках проекту.
Брама на вул. Підзамче,9 / city-institute.org

Брама на вул. Підзамче,9 / city-institute.org

 Загальна вартість відновлення цієї брами становить 20 тис. гривень. «Вклад мешканців становив 15%, решта – кошти донора – Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Експертну підтримку проекту реставрації забезпечило Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ). А самі роботи на всіх об’єктах виконують львівські майстри, які пройшли навчання від GIZ. Дуже важливим є те, що реалізація реставраційних робіт стала можливою завдяки активній підтримці місцевих мешканців, адже саме вони подавали пропозиції брам для відновлення», – розповіла координатор проекту Ярина Мельник, інформує прес-служба Інституту міста.

«Ми переконали сусідів, зібрали гроші. Ще маємо залити поріг своїми силами. Робота просто ідеальна – сусіди з інших будинків заздрять!» —  розповів мешканець Підзамче Ігор Ярема.

На сьогодні тривають роботи ще над брамою за адресою вул. Огіркова, 2. Цієї суботи планується також розпочати реставрацію вхідних дверей кам’яниці Шульців (вул. Богдана Хмельницького 56).

Довідка:

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізовує  Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків) в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.


Читайте також:
20 Вересня, 2014 01:57
орпа ТО [***]єц на яку [***]ню у Львові гроші тратять.А саме головне,що яка та брама була [***]іщна,то така і лишилась.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!