У Львові на Підзамче почали реставрувати дерев'яні брами

2292 0
Цього року проект «Ревіталізація Підзамче» у Львові стартував із нового заходу – реставрації дерев'яних брам. У липні експерти проводили огляд об’єктів. Також відбувались зустрічі із мешканцями. Першою реставруватимуть браму на вул. Підзамче, 9, де мешканці найшвидше змогли організувати спів фінансування проекту.
Фото: city-institute.org

Фото: city-institute.org

Про це tvoemisto.tv повідомили в Інституті міста.

«Хоча це перші реставраційні роботи на Підзамче, нам не довелось довго переконувати мешканців взяти участь у проекті, адже чудовий внесок у промоцію збереження матеріально-культурної спадщини зробила програма «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» від GIZ. Команда GIZ консультує нас в організації процесу та порекомендувала реставраторів, яких навчали німецькі експерти. GIZ встановив високий стандарт якості виконання реставраційних робіт, якого ми прагнемо дотримуватись», – розповіла координатор проекту Ярина Мельник.

Нагадуємо, що у межах проекту буде відновлено дерев'яні брами будинків, розташованих за адресами вул. Підзамче,9, вул. Б.Хмельницького, 56 та вул. Огіркова, 2. Усі роботи планують завершити до кінця жовтня.

Довідка:

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізовує Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків) в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у межах Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Сайт проекту: http://pidzamche.org.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!