Політична реклама

У Львові на площі Міцкевича удвічі зменшать паркінг

2018 0
У Львові кількість паркомісць на площі Міцкевича зменшать удвічі: з 50 до 26. А територію за пам’ятником Міцкевичу зроблять пішохідною.

Відповідні зміни до Схеми організації руху транспорту і пішоходів у центральній частині Львова обговорили 17 березня на громадських слуханнях у Львівській міськраді, пише Zaxid.net. Пропозиції розроблені експертами інституту «Містопроект».

«Зміни стосуються переважно пішохідної зони в центральній частині міст та площі Міцкевича», – пояснив радник міського голови Львова з питань інфраструктури міста Олег Шмід.

З його слів, існуюча пішохідна зона зазнає незначних змін: з-під собору на площі Катедральній приберуть паркування.

Щодо площі Міцкевича, то її планують змінити радикальніше. Як пояснив Олег Шмід, її хочуть об’єднати з уже існуючою пішохідною зоною, забравши, зокрема, і автомобілі з вул. Театральної.

 «Пропонується зробити пішохідний доступ до пам’ятника Міцкевичу з тильного боку, щоб дві пішохідні зони були поєднані. Аби уможливити по ній рух велосипедистів та значно зменшити паркувальні можливості на площі Міцкевича. А замість понад 50 паркомісць – залишити лише 26. Також важливо не погіршити умови транзитного руху через площу Міцкевича», – сказав Олег Шмід.

Після громадських слухань це питання має розглянути виконавчий комітет Львівської міськради. Реалізацію цього проекту, прогнозує Олег Шмід, можуть розпочати вже цього року.

Щодо організації руху на проспекті Свободи, вона фактично залишиться незмінною.

«По проспекту Свободи автомобілі до вул. Коперника їхатимуть так само, як і зараз – у три смуги. Добре було б праву крайню смугу, на якій зараз паркуються автомобілі, віддати під громадський транспорт. Думаю, ми будемо цього добиватися», – сказав Олег Шмід.

За його словами, від Оперного театру автомобілі рухатимуться двома смугами: середньою і лівою.

«Зміни зазнає тільки частина площі Міцкевича біля площі Коперника. Там планується автомобілям з центру міста виїжджати у дві смуги. А назустріч до скульптури Богоматері автомобілі рухатимуться в одну смугу, аби за скульптурою продовжити рух за схемою, що є зараз», – наголосив Олег Шмід.

Схема організації руху транспорту і пішоходів у центральній частині міста була розроблена ще 1999 року. У лютому 2014 року виконком Львівської міськради доручив  допрацювати її.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!