У Львові на площі перед Оперним театром облаштували відеоспостереження

1798 0
На площі перед Оперним театром облаштували систему відеонагляду. Відтепер Муніципальна дружина відслідковує все, що відбувається навколо головної ялинки міста онлайн. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

За словами Юрія Діля, директора ЛКП «Муніципальна дружина», у центрі міста не було відновлено системи відеонагляду, яка охоплює  частину площі біля Оперного театру. Зараз зображення вже доступне.

Загалом, найближчим часом у центрі міста влаштують 50 камер відеоспостереження, які будуть об’єднані в одну мережу.

Читайте також: У центрі Львова встановлять камери спостереження

«В нас є підписаний Меморандум між міською радою, СБУ та поліцією, що ми всі камери об’єднуємо в одну мережу для того, щоб кожна зі структур могла отримувати потрібну для себе інформацію. Для нас, як для органу місцевого самоврядування, найважливішими є комунальні питання», - сказав Юрій Діль.

Наступного року в місті планують встановити 200 сучасних камер відео спостереження, проте, за оцінками закордонних експертів у Львові мають функціонувати 1500 відеокамер.

Як наголосив Юрій Діль, проект щодо відеонагляду скерований на те, щоб місто і мешканці розуміли, що вони у безпеці.

«До прикладу, щоб мешканці знали, що якщо у них викрали велосипед чи автомобіль, то він буде знайдений впродовж 24 годин. Говорити про те, чи потрібна система відеонагляду для міста, є, напевно, недоречно. Такі міста як Щецин, Гданськ, Люблін, Жешув слідкують як за кримінальною ситуацією, за транспортними розв’язками, за аваріями, щоб переключити світлофори, потоки і т.д., так і за комунальними проблемами теж», - сказав Юрій Діль.

Читайте також: Технологія розуму: коли Львів стане Smart City?

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!