У Львові на площі Ринок облаштовують ресторан

3010 0
Будинок є пам’яткою архітектури національного значення. Приміщення першого поверху і підвалу продали з аукціону у 2019 році.
Фото кам

Фото кам'яниці на площі Ринок,20. Центр міської історії

На площі Ринок, 20 у Львові, у підвалі та на першому поверсі, проводять ремонт, тут відкриють ресторан. Мешканці будинку скаржаться на «Гарячій лінії міста», що власник приміщення облаштовує систему кондиціонування, яка виходитиме у внутрішній двір, куди виходять і вікна з квартир.  

Керівниця управління історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко у коментарі Тvoemisto.tv повідомила, що перевіряла роботи на площі Ринок, 20. Вона каже, що у власника все гаразд з документами.  

За її словами, на площі Ринок 19, 20, 21, де колись був ресторан «Під Левом», зараз проводять ремонтно-реставраційні роботи. Там також тепер облаштують кафе.

«Усі дозвільні документи вони мають. Щодо кондиціонування, то йшлось про те, що воно буде без облаштування системи на фасадах будинку. Однак, архітектор проєкту каже, що передбачене кондиціонування на фасадах у внутрішньому дворі. Влаштуванням самої системи кондиціонування буде на даху, короб йтиме по внутрішньому фасаду. Тож є питання до вентиляції, ці роботи мали б узгодити з мешканцями», – розповіла Лілія Онищенко.

Читайте також: Будинок книги у Львові не змогли продати з аукціону

Нагадаємо, що у 2019 році Львівська міськрада продала приміщення, де колись була ресторація «Під Левом» на площі Ринок, 19, 20, 21 за 116 млн грн, власником стала київська компанія – ТзОВ «Драгон капітал консалтинг». Загальна площа приміщень у підвалі та на першому поверсі – 945,1 кв. м. Будинки є пам’яткою архітектури національного значення і розташовані в межах території, внесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Додамо, що нежитлові приміщення другого, третього та четвертого поверхів у будинку, що на площі Ринок, 20 у Львові, продадуть за майже 4 млн грн. На аукціон 162,7 кв. метри приміщень виставило управління комунальної власності ЛМР. Цей лот у системі Рrozorro.sale пропонують продати вдруге за зниженою на 50% ціною. Оскільки на аукціон подався лише один учасник, то він матиме можливість викупити приміщення без аукціону він запропонував 3,97 млн грн це трохи більше, ніж 900 доларів за метр квадратний.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!