Політична реклама

У Львові на проспекті Свободи гранітні півкулі замінять на стовпці

1514 0
Гранітні півкулі з тротуару на проспекті Свободи у Львові замінять металевими стовпцями. Це буде зроблено, аби унеможливити заїзд автомобілів на хідник, а також, аби було зручніше ходити по тротуару.

Про це сказав на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

За його словами, стовпці, які встановлюють для обмеження паркування стали нормою життя для Львова. Водночас є дискусії щодо того, що гранітні півкулі на проспекті Свободи, встановлені з аналогічною метою, спричиняють певні незручності і їх треба забрати, сказав чиновник.

Олег Синютка пояснив, що з того боку проспекту Свободи, де є велодоріжка, треба доставити кілька десятків півкуль. Натомість на хіднику півкулі замінять стовпцями з металу.

«Коли їх замінять – це питання прийняття міського бюджету на 2014 рік. Після голосування за нього ми вирішимо, коли замінювати», – сказав чиновник.

Також виконавчий комітет Львівської міськради затвердив сьогодні ескіз типового вигляду стовпців для обмеження паркування транспорту на тротуарах у Львові.

«Стовпці в місті встановлено різні, треба об’єднати їх єдиним стандартом. Відтак у Львові пропонується встановлювати два варіанти стовпців: простіший і складніший. Простіший з металу, висотою 90 см, складніший – 100-130 см, з чавуну», – розповіла начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

За її словами, усі стовпці, які відтепер встановлюватимуть у місті, повинні відповідати цьому затвердженому стандарту. Також, очевидно, поступово до норм стандарту приводитимуть і вже встановлені стовпці.

Крім цього, у місті опрацюють можливість встановлення бетонних чи кам’яних стовпців.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!