У Львові на проспекті Свободи покладуть «заховану» бруківку. Фото

3331 0
Нині проспект Свободи у Львові перекритий: ремонтують інженерні мережі та дорожнє покриття. Маршрутні автобуси рухають вулицею Підвальною в обидва боки, а роботи обіцяють закінчити до кінця вересня. Після ремонту на проспекті автівки знову їздитимуть по бруківці, яку дістануть з-під асфальту.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Окрім заміни дорожнього покриття на проспекті Свободи також замінять тротуар та облаштують велодоріжки. На ремонт цього шматка проспекту із бюджету міста виділили 12,3 млн грн.

Бруківка на проспекті Свободи залишиться. Це означає, що її піднімуть, зроблять під нею нову основу, а потім покладуть назад. Як розповів голова товариства охорони історичних пам’яток Андрій Салюк, наразі намагаються щробити все, щоб бруківку поклали якісно: «Якщо перейтися на Староєврейську, нижньою частиною вулиці – там настільки жахливо покладена бруківка, що просто неможливо йти. А якщо порівняти її з вул. Галицькою, де бруківка була покладена набагато раніше, і, слава Богу, її не чіпали нинішні майстри – то чітко видно, що це якісна бруківка, щільно покладена, камінь до каменя», - каже Андрій Салюк.

Джерела: zaxіd.net, Погляд.

Опублікувала Наталія Середюк 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!