У Львові на Ратуші замайорів прапор кримських татар

1697 0
Сьогодні, 26 червня, кримські татари відзначають День національного прапора.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні, 26 червня, кримські татари відзначають День національного прапора. З цієї нагоди у Львові на флагштоці перед будівлею міської Ратуші підняли кримськотатарський прапор, аби підтримати кримським татар і нагадати, що Крим – це Україна.

Як зазначили у Львівській міськраді, цьогоріч прапор на флагштоці урочисто підняла Мар’ям, дочка директора Ісламського культурного центру імені Мухаммада Асада. Участь в заході взяли також представники громади кримських татар, які зараз мешкають у Львові. 

Як розповів голова Кримськотатарського культурного центру «Кримський дім у Львові» Халіл Халілов, до окупації у 2014 році День прапора відзначали на центральній площі Сімферополя. Після окупації цей день у Криму – під забороною. 

«Наш прапор автоматично став символом опору російській окупації в Криму. Проте навіть зараз багато людей на півострові в цей день вшановують прапор кримських татар. Дуже важливо, що зараз тут, на неокупованій частині України, ми відзначаємо цей День. Це дуже важливо для людей в Криму, які бачать, що ми пам’ятаємо, що ми шануємо наші спільні символи – українського та кримськотатарського народів, які є частиною однієї держави», – зазначив Халіл Халілов.

До слова, традиція відзначати День кримськотатарського прапора уже стала щорічною.

Фото: ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!