Політична реклама

У Львові на Різдво розпочнеться фестиваль "Велика коляда"

1555 0
У Львові в храмі Пресвятої Євхаристії з 7 по 26 січня відбудеться XV-й ювілейний фестиваль «Велика коляда», у якому візьмуть участь 65 хорових колективів.

Про це повідомив композитор, член оргкомітету фестивалю «Велика коляда» Юрій Антків, інформує Вголос.

За словами композитора, в цьому році на фестивалі «Велика коляда» будуть лунати різдвяні твори попередніх років з Лемківщини, Гуцульщини та Полісся.

«Ми не мали достатньо фольклорного матеріалу, щоб відзначити якийсь окремий регіон, тому цього року  зробили ювілейну узагальнюючу коляду. А наступного року плануємо освоїти колядки із Закарпаття», – додав він.

За словами координатора дитячих колективів, керівника дитячо-юнацького хору «Надія» храму святих Ольги і Єлизавети у місті Львові Ольги Баглай, дитячий гала-концерт «Великої коляди» відбудеться 12 січня.

«У концерті візьмуть участь 12 колективів, які будуть виконувати колядки в новому аранжуванні композиторів: Юрія Антківа, Мирона Дацка, Остапа Мануляка, Богдана Селіна, Анатолія Гайденка та інших», – додала вона.

Також керівник дитячо-юнацього хору «Радуниця», член оргкомітету фестивалю «Велика коляда» Наталя Манько зазначила, що у «Великій коляді» візьмуть участь 65 хорових колективів та 55 диригентів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!