У Львові на сесії депутати голосуватимуть за маркування російських товарів

2239 0
10 липня під час сесії депутати Львівської міської ради голосуватимуть за обов'язкове маркування товарів російського виробництва. До такого рішення депутатів закликали активісти економічного бойкоту.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

Автор ухвали, депутат Любомир Мельничук, переконаний, що допоки на східному кордоні триває війна, у Львові потрібно воювати з агресором гривнею, повідомляють Головні новини Львова.

"Російські товари повинні знаходитись в окремих відділеннях. На цінниках повинен бути зображений російський прапор, щоб людина, коли приходить у магазин, розуміла: купуючи російський товар, підтримує окупанта", - пояснив депутат. 

"Коли у крамницях позначать увесь товар російського походження, львів'яни жахнуться від такої кількості триколорів", - наголосив координатор бойкоту російських товарів Олег Радик.   

"Також відбувається маскування. Коли, наприклад, товар фасований в Росії, але завозять через дистрибютора і вже ліплять інші штрих-коди. Штрих код - не порятунок. У нас таке законодавство, що ліплять 482 (штрих-код України) і ніхто не може на це вплинути", - додав він.

У Львівській міськраді навіть обіцяють преференції для тих, хто взагалі відмовиться від російського краму. А це цілком можливо. 

У деяких супермаркетах Львова, які маркують російські товари, за кілька місяців не лише удесятеро зменшили асортимент російського, а й наполовину врали продажі такого товару.

Рішення маркувати російське вже ухвалили міськради Івано-Франківська та Полтави. Львівські підприємці теж ратують за таку ініціативу. Однак виникає питання, як технічно розмістити триколор на цінниках. Або кожен магазин купить кольоровий принтер, або ж міськрада приготує для усіх спеціальні наліпки.

Як повідомляло tvoemisto.tv, на початку липня у Львові активісти економічного бойкоту закликали депутатів Львівської міської та обласної рад проголосувати за введення маркування на товарах російського походження у магазинах. Однак, за словами депутатів, навіть якщо вони проголосують за таке рішення, воно матиме лише рекомендаційний характер, тож юридичних наслідків за його невиконання не буде


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!