У Львові знесуть «Формулу краси» на Стрийській і збудують кафе

9166 0
Для будівництва кафе доведеться знести спортивно-оздоровчий клуб «Формула краси».
візуалізація із виконкому

візуалізація із виконкому

У Львові на вулиці Стрийській поблизу озера облаштують заклад громадського харчування. Відповідні містобудівні умови і обмеження видали сьогодні, 30 липня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

Містобудівні умови та обмеження на нове будівництво видали ТзОВ «Віллоу Ярд Р1». Компанія зведе заклад громадського харчування на вул. Стрийській, 202. Для цього доведеться знести наявну двоповерхову будівлю. Йдеться про спортивно-оздоровчий клуб «Формула краси», який колись належав фірмі Дубневичів. Будівлю продали у вересні 2020 року.

«Йде мова про перехрестя вулиці Стрийської і Наукової біля озера. Там є двоповерхова громадська будівля. Є пропозиція замінити її одноповерховою. У перспективі є ще забудова, яку будемо розглядати на містобудівній раді, але нині йдеться виключно про цю будівлю, в контурах існуючих ліній. Там буде заклад громадського харчування з облаштуванням ландшафту», – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Замовник під час засідання запевнив, що будівництво буде відповідати планам і проєкту, який представили на виконкомі.

Функціональне призначення земельної ділянки, яка розташована у «зеленій зоні», – це зона центру ділової та громадської діяльності – Г2.

Кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Віллоу ЯРД Р1» є Арсен Шлапак та Олександр Берба. Арсен Шлапак є також співвласником ТОВ «Ательєр», а Олександр Берба є бенефіціаром ЗАТ «Інвестиційний фонд Акорд». Через цей фонд він володіє ТОВ «Інсула інвест» та «Авалон Плейс».

Читайте також: Готель та офісний центр на Стрийській – Науковій зводитимуть подалі від озера

Як пишуть «Наші гроші. Львів», Олександр Берба орендує чимало землі поблизу довкола згаданої в ухвалі ділянки. Майже вся територія довкола озера на вулиці Стрийській перебуває в оренді його компаній, а це понад 3,5 га. Найбільше землі орендує тут ТОВ «Агенція Європростір», яке також контролює ЗАТ «Інвестиційний фонд Акорд». ТОВ «Агенція Європростір» будуватиме спортивно-офісні центри та апарт-готель на перехресті Стрийської-Наукової.

У лютому 2020 року виконком дозволив внести зміни до містобудівних умов та збільшив висотність забудови більш, ніж вдвічі. У лютому 2021-го року до МУО внесли нові зміни, але вони стосувались лише відступів та червоних ліній.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!