У Львові на Сихові ремонтують бібліотеку: деталі

2333 0
В одній з найбільших бібліотек міста - філіалі №4 Центральної бібліотечної системи для дітей м. Львова, що на вул. Антоненка-Давидовича, 10, тривають ремонти роботи. Новий підхід під час ремонту та реконструкції бібліотечних приміщень використовуватимуть в місті і надалі. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

Бібліотеку-філіал №4 ЦБС для дітей м. Львова було відкрито у 1987 році за адресою вул. Антоненка-Давидовича, 10 (Сихів). Загальна площа двоповерхового приміщення бібліотеки – 264,3 кв. м. У бібліотеці проводився поточний ремонт (побілка стін), капітального ремонту не було.

«В роботі на цей рік є декілька бібліотек, мова іде про їхні капітальні ремонти. Це бібліотека на вул. Антоненка-Давидовича, 10, бібліотека №42, що на вул. Патона, так само є бібліотека на вул. Личаківська, 189 і бібліотека на вул. Окружній – це дитячі бібліотеки. З дорослих бібліотек, мова іде про урбан-бібліотеку на вул. Устиновича – це ті об’єкти, на які ми маємо завдання, щоб вони були завершені цього року.

Паралельно в роботі є декілька інших бібліотек, по яких виготовляється проектно-кошторисна документація, будуть проведені відповідні тендерні процедури з тим, що відповідні роботи відбудуться наступного року. Наприклад, мова іде про сенсотеку на вул. Самчука і також про нові бібліотеки», – зазначив Михайло Мороз, в.о. начальника управління культури ЛМР.

На капітальний ремонт бібліотеки-філії №4 з міського бюджету виділили 530 тис. грн. Половина ремонтних робіт все виконана.

Щороку бібліотека обслуговує близько 5 тис. користувачів (дітей різної вікової категорії та доросле населення Сихівського району), відвідування бібліотеки протягом року складає понад 32 тис. (понад 200 відвідувань в день), книговидача становить майже 90 тис. друкованих видань. У 2015 році проведено близько 7 тис. різнопланових заходів.

Книжковий фонд бібліотеки станом на 1.01.2016 року – 32 307 одиниць документів.

Колектив бібліотеки активно залучає до читання дітей дошкільного віку (літературні сніданки, інтегровані заняття, пізнавально-творчі години), а також проводиться систематична робота з батьками дошкільнят (консалтинг-цикли, психологічні тренінги, релакс-програми). Значна увага приділяється дітям з особливими потребами – вихованцям НРЦ «Джерело» (коментовані читання, майстер-класи, театралізовані дійства).

Партнером бібліотеки у роботі з підлітками є Міський інформаційно-консультативний центр «Підліток і сім`я». Творчому розвитку читачів-дітей сприяє співпраця з Музично-драматичним театром «Шпаки» та Літературно-журналістською студією «На горищі». У бібліотеці діє гурток «КреаКо» з естетично-творчого розвитку.

Бібліотекою успішно реалізовано проект «Благодійний бумеранг: вони потребують твоєї допомоги» (з метою зміни громадської думки у бік цивілізованого, гуманного та відповідального поводження з тваринами).

Нагадаємо, цього року на галузь культури міста Львова виділено 33 млн. грн. з бюджету міста. Загалом на ремонти міських бібліотек передбачено у міському бюджеті 3,5 млн. грн. Окрім бібліотеки № 4 на вул. Антоненка-Давидовича, 10 відремонтовано також будуть: бібліотека-філія № 42 ЦБС для дітей на вул. Патона 4/2, бібліотека-філія № 9 ЦБС для дітей на вул. Личаківській, 189, бібліотека-філія № 26 ЦБС для дітей на вул. Окружній, 29, Урбан-бібліотека (філія № 8 ЦБС для дорослих на вул. Устияновича, 4), в низці бібліотек ведуться роботи із заміни вікон на енергоощадні. Також місто планує цього року створити ще дві Медіатеки – на Сихові та на Рясне-1.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!