У Львові на Сихові завершують облаштування громадського простору

2153 1
На вул. Чукаріна, 1, що у Сихівському районі, незабаром з’явиться новий громадський простір. Тут, на площі біля Церкви введення до храму Пресвятої Богородиці, облаштують хідники, встановлять лавки, зроблять освітлення та газони. Роботи розпочали 16 червня, завершити ж планують до середини липня. На це у міському бюджеті передбачено 1,407 млн. грн.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

«У цьому просторі давно не проводили жодних ремонтів. А тепер люди звернулись із побажанням, щоб біля церкви можна було збиратись, відпочивати та гарно проводити час», – зазначає голова Сихівської РА Ірина Маруняк.

Перед виконанням робіт тут провели зустрічі з мешканцями та настоятелем місцевої Церкви отцем Любомиром щодо того, якою вони хочуть бачити цю площу. Опісля, врахувавши потреби та пропозиції, розробили ескізний проект і проектно-кошторисну документацію.

Зараз тут уже розпочали ремонт хідників, облаштування доріжок та газонів. Потрібно також поміняти лавочки. Районна адміністрація уже домовились із ринком «Шувар», який готовий встановити 15 лавок власним коштом. Також комунальне підприємство «Львівсвітло» облаштує тут освітлення, оскільки, за словами голови районної адміністрації, зараз світильників тут майже немає.

Підрядник виконання робіт – ТзОВ «Гарантспецбуд-Захід». Площа ремонту – 2371 кв м.

Читайте також: 5 громадських просторів, які з’являться у Львові до кінця року. Візуалізація

«Поза великим об’ємом робіт по реконструкції і мереж, і доріг, ми цього року також продовжуємо активну роботу щодо замощення хідників і облаштування громадських просторів. Був розроблений командою міської ради проект громадського простору тут, на вул Чукаріна. Бачимо, наскільки ця територія змінюється. Вул Чукаріна збудована давно, коли ці будинки будували, ніколи сюди руки не доходили. Сьогодні роблять замощення, будуть стояти красиві лавочки, з’явиться хороше освітлення, смітники. Це буде місце для відпочинку. Ідучи до школи, діти матимуть можливість нормально пройтись по нормальній бруківці, і люди, які приходять до церкви. Це дуже мудре поєднання, я задоволений виконанням робіт, бо роблять якісно і красиво.

Дуже багато ще є робіт, десятки територій, де ми облаштовуємо громадські простори. Зараз роботи ведуться і біля цирку, на пл. Митній, по спальних районах Львова. Громадські простори, де людина може вийти з дому, сісти на лавочку, відпочити, мають бути належним чином облаштовані. Дороги, хідники, парки, сквери – все більше нашої уваги буде до можливості людей отримувати задоволення від життя в місті», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Це не єдиний громадський простір, який цьогоріч облаштують у Сихівському районі. Також заплановано виконання робіт:

на вул. Трильовського, 9 біля Церкви зіслання Святого Духа (вартість – 800 тис грн, площа ремонту – 1335 кв м);

на вул. Морозній біля Церкви Івана Хрестителя (вартість – 1,45 млн грн., площа – 2416 кв м);

у рамках 2-ої черги облаштування Скверу гідності на просп. Червоної Калини, 105-109 (вартість – 1,49 млн грн., площа – 2483 кв м);

на вул. Зеленій, 385 біля церкви Михайла (вартість – 450 тис грн., площа – 750 кв м).

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
21 Липня, 2016 01:14
львів'янин сквер - це добре! Але чому ж у нас всюди ліплять хрести, ніби цвинтар якийсь!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!