У Львові на території наукового інституту хочуть збудувати житловий комплекс

3003 1
Директор інституту відмовився повідомляти поверховість та розміри майбутнього житлового будинку.
ділянка під можливий будинок. фото з google street view

ділянка під можливий будинок. фото з google street view

На території Інституту регіональних досліджень імені Долішнього Національної академії наук України, що на вул. Козельницькій Львові, планують збудувати житловий комплекс, передає Zaxid.net із посиланням на директора інституту Василя Кравціва.

Йдеться про земельну ділянку, яка розташована позаду будинку Державної фіскальної служби у Львівській області та біля Українського католицького університету. Ця ділянка перебуває у державній власності, а наразі тут розташований будинок, у якому функціонують три інститути НАН України.

Читайте також: У Львові затвердили будівництво спорткомплексу на Сихові. Візуалізація

Голова ЛОДА Олег Синютка надав Інституту регіональних досліджень Національної академії Наук дозвіл на розробку детального плану території на ділянці площею 3,3 га на вул. Козельницькій, 4 для встановлення меж земельної ділянки. Відповідне розпорядження Олег Синютка підписав 27 серпня.

Директор Інституту регіональних досліджень Василь Кравців зазначив що, після оформлення всіх документів на землю він планує віддати її забудовнику. Згодом частину квартир отримають науковці НАН України.

Про поверховість і розміри майбутнього житлового комплексу, за словами Василя Кравціва, наразі говорити рано. Він також відмовився говорити про те, якій саме з львівських будівельних компаній має намір запропонувати цей проект.

Читайте також: Біля медуніверситету у Львові хочуть звести житловий будинок

Додамо, що у будинку на вул. Козельницькій, 4 у Львові розташовані три установи Національної академії наук України: Інститут регіональних досліджень імені Долішнього, Інститут екології Карпат та Інститут українознавства імені Крип’якевича.

Інститут регіональних досліджень заснували у 1994 році на базі Львівського відділення Інституту економіки НАН України. Він є головною науковою структурою України, яка досліджує проблеми регіональної політики та транскордонного співробітництва.

Нагадаємо, На вулиці Уласа Самчука у Львові хочуть звести триповерховий багатоквартирний житловий будинок із  влаштуванням мансарди.


Читайте також:
28 Вересня, 2018 19:43
Михайло Інститут регіональних досліджень це "кузня" псевдонауки створена псевдонауковцем долішнім. Його послідовники хочуть Дерибанити землю, так як робив їхній патрон.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!