У Львові на території спорткомплексу СКА з’явиться нове стрільбище. Візуалізація

5131 0
Будівництво тиру за майже 150 млн грн завершать через рік.
Фото: Західноукраїнський архітектурний портал

Фото: Західноукраїнський архітектурний портал

На території СКА зведуть нове стрільбище. Навчально-спортивна база літніх видів спорту Міноборони України за результатами відкритих торгів уклала два договори на будівництво тиру та реконструкції бліндажів з ТОВ «Вельт Капітал» на загальну суму 148,5 млн грн. Йдеться про спортивну базу Міноборони розташовану на вулиці Клепарівській, 39 і більш відому як спортивний комплекс СКА, повідомляють Наші гроші.

Читайте також: Уряд відреставрує погорілий стрілецький комплекс на СКА

Переможцем у обох торгах стало ТОВ «Вельт Капітал». За одним із контрактом фірма побудує нове приміщення тиру за 68,7 млн грн, а за іншим проведе реконструкцію бліндажів та зовнішньої території за 79,8 млн грн. Очікувана вартість обох тендерів становила 157,2 млн грн, отож в результаті відкритих торгів, економія склала близько 5,6% від початкової ціни.

Будівництво тиру планують завершити до кінця жовтня 2021 року, а реконструкцію зовнішніх територій — в липні 2021- го. З обох підрядів компанія-переможець «Вельт Капітал» отримає 2,4 млн грн прибутку, тобто 1,6% від суми контрактів.

Технічним завданням передбачено, що тир матиме зони для стрільби різної дальності в приміщенні та на відкритому повітрі. Зона стрільби також оснастять спеціальним безтіневим освітленням та спорудять з антирикошетних матеріалів. Приміщення тиру матиме глядацький зал на 280 місць та кімнати для спортсменів, складів, технічного устаткування тощо.

ТОВ «Вельт Капітал» зареєстроване у Львові, а його власницею є Тетяна Павленко. Раніше компанія розігрувала торги із фірмою ПП «Арагас», яка тоді належала Ярині Газді – також колишній власниці ТОВ «Вельт Капітал».

Читайте також: У Львові гасили масштабну пожежу на стадіоні СКА. Відео, фото

Нагадаємо, у червні 2018 р. будівля комплексу дуже постраждала під час пожежі. Там готувалась до змагань більшість збірної України з кульової стрільби. У 2019 р. зробили проєктно-кошторисну документацію, а у 2020 р. Міноборони виділило кошти на початок реконструкції. Мінмолодьспорту планувало реконструювати стрілецький комплекс та підготувати його до проведення Студентського чемпіонату світу з кульової і стендової стрільби у 2020 році. Але реконструкцію так і не почали.

Візуалізація: Західноукраїнський архітектурний портал

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!