Політична реклама

У Львові на відновлення Підзамча цьогоріч витратять понад мільйон гривень

1502 0
Цього року львівський Інститут міста планує витратити понад мільйон гривень на ревіталізацію Підзамча.

Проект передбачає відновлення громадського простору одного з найдавніших районів міста, що зробить його більш привабливим для львів’ян та туристів, інформує Zaxid.net.

Інститут міста є комунальною установою, засновником якої є мерія Львова, однак діяльність інституту фінансується переважно коштами іноземних грантів.

Продовження проекту ревіталізації Підзамча, розпочатого минулого року, залежить від результатів конкурсу, який проводить МЗС Польщі в рамках програми "Польська допомога", які стануть відомими у кінці січня. Якщо Інститут міста переможе у цьому проекті, то отримає 900 тис. грн. Ще 150 тис. грн мала б дати Львівська міськрада.

Ревіталізація Підзамча передбачає відновлення подвір’їв і давніх брам та дверей, а також розробку туристичного маршруту Підзамчем.

Минулого року на проект «Ревіталізація Підзамче» витратили 203 тис. грн, з яких 153 тис. грн дав МЗС Польщі, а 50 тис. грн - Львівська міськрада.

За ці гроші відновити три об’єкти на Підзамчі: площу Криничну біля залізничної станції, дитячий майданчик на вул. Б.Хмельницького, 66-72 та одне внутрішнє подвір’я (вул. Б. Хмельницького, 83-87). В рамках проекту також вийшов  туристичний путівник Підзамчем.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!