У Львові на вулиці Городоцькій зрізали дерева – облаштовують велодоріжку

2371 0
Велодоріжка, яку будують на вулиці Городоцькій між вулицями Ряшівською і Патона, має стати частиною велошляху, який вестиме до об’їзної дороги.
Фото:Святослава Сироти

Фото:Святослава Сироти

У Львові на вулиці Городоцькій між вулицею Ряшівською і Патона зрізали дерева. На цій ділянці облаштовують велодоріжку. Про те, чому зрізали дерева, запитує львів’янин Святослав Сирота на «Гарячій лінії міста».

Читайте також: Цього року на Сихові планують збудувати відрізок велопішохідного маршруту. Фото, відео

У Залізничній райадміністрації повідомили, що дерева обстежили, вони були хворі. 

«Дерева зрізали, відповідно до Акту обстеження №86 від 16 липня 2021 року. Згідно з висновком комісії, вони уражені прикореневою та серцевинною гниллю, одне дерево з дуплом», – йдеться у повідомленні на «гарячій лінії міста».

Проєктуванням цієї велодоріжки займався «Інститут просторового розвитку».

Директор цього ЛКП Олег Шмід пояснив у коментарі Тvoemisto.tv, що будувати нову міську інфраструктуру, не зрізаючи дерев, не можливо.

«Проєкт на вулиці Городоцькій реалізується вже два роки. Ці дерева росли доволі густо. Якщо ми змінюємо якусь інфраструктуру, то часом дерева доводиться зрізати. Але переважно за тими проєктами, що ми робимо, якщо йде зрізка дерев, то це менше, ніж ми пропонуємо висадити. Коли садили ці дерева у радянський час, то не враховували, що може якась велодоріжка йти, тому або в нас залишається радянська інфраструктура, або ми погоджуємось, що часом доводиться зрізати дерева», – пояснив Олег Шмід.

Велодоріжка, яку будують на вулиці Городоцькій між вулицями Ряшівською і Патона, має стати частиною велошляху, який вестиме до об’їзної дороги.    

Читайте також: У Львові cтворюють велокільце навколо історичного центру міста. Відео

Нагадаємо, що Львівська асоціація велосипедистів у березні провела акцію протесту, вимагаючи передбачити належне фінансування на будівництво володоріжок у Львові та на їхнє логічне завершення. Цього року на велодоріжку на вулиці Княгині Ольги – вулиці Сахарова виділили 1.8 млн грн, на велодоріжку на проспекті Чорновола – 5,4 млн грн, на «зелену лінію», яка з'єднає Сихів, 4 млн грн. Також мають передбачити кошти і на проєкт велодоріжки на вулиці Сяйво.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!