У Львові на вулиці Городоцькій зріжуть 20 дерев

2944 0
На заміну пошкодженим деревам навесні висадять нові клени.
фото: facebook.com/spatialdevelopment

фото: facebook.com/spatialdevelopment

На вулиці Городоцькій (від будинку №203 до №187) сьогодні, 29 листопада, або завтра, 30 листопада, відбудеться заміна 20 дерев породи «тополя», «клен-явір» та «клен-ясенолистий», у зв'язку з реалізацією проекту будівництва велодоріжки по вул. Городоцькій, – інформують у ЛКП «Інститут Просторового Розвитку».

Директор комунального підприємства Олег Шмід у коментарі Tvoemisto.tv зазначив, що будівництво велодоріжки не є основною підставою для заміни дерев.

«Ці дерева є аварійними. Крім того під час реконструкції вулиці Городоцької їм пошкодили коріння. Також дерева розміщуються дуже близько до дороги, що становить небезпеку для великих машин», – каже Олег Шмід.

На заміну цих дерев на вулиці Городоцькій, ближче до тротуару, висадять нові. Франківська районна адміністрація вже закупила 15 саджанців (висотою близько 3 м) породи «клен гостролистий», які висадять навесні.

«Наразі прокладання велодоріжки на вулиці Городоцькій призупинили, бо випав сніг. Якщо погода покращиться, то роботи відновлять», – додав директор ЛКП «Інститут Просторового Розвитку».

Нагадаємо, влітку цього року департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради уклав угоду на будівництво велосипедної доріжки на вулиці Городоцькій (від вулиці Чернівецької до Ряшівської) з ТОВ «Теко Лімітед» вартістю 7,34 млн грн.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!