У Львові на вулиці Лесі Українки звели незаконну триповерхову забудову. Фото

3055 0
Забудовник звів її просто у подвір’ї житлового будинку.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У подвір’ї житлового будинку на вулиці Лесі Українки з’явилась триповерхова незаконна забудова на самозахопленій території. Сьогодні на місці була міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: У Львові можуть знести ще три незаконні самобуди

Ідеться про те, що один із співвласників помешкання звів споруду, яка, окрім того, що не має погодження від мешканців, вийшла за межі фундаменту та поверховості.

«Один зі співвласників будівлі на Лесі Українки, 7 веде будівництво з порушенням законодавства. Дивним чином на підставі технічного паспорта було зареєстровано право власності на більші метри, хоча це має робитися тільки на підставі декларації. Тобто є передумови вважати, що тут була або службова недбалість, або злочинний умисел. Це ми будемо розслідувати. Також власник цієї будівлі нам усно заявив, що це було погоджено з усіма мешканцями, але мешканці заперечують: сказали, що жодної згоди на таке захоплення місць загального користування цьому співвласнику помешкання не давали. Тому знову є питання до тих, хто оформляв ці документи», – каже заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Займатися розслідуванням дій посадових осіб і реєстраторів, за його словами, буде юридичний департамент. Будівництво ж мають зупинити.

«Ми погодили, що забудовник припиняє будь-які дії і повинен відкоригувати проект, який був, а також дати по-новому декларацію, забрати надбудову і те, що вийшло за фундамент, тобто зробити реконструкцію в межах належної йому частини будівлі. Він вийшов і по висоті, і по боковій частині, тому це самозахоплення. Якщо забудовник порушуватиме домовленість, будемо діяти більш жорстко, залучатимемо Муніципальну варту, поліцію», – каже Сергій Бабак.

Читайте також: Львівський суд зобов'язав знести 8 незаконних поверхів ЖК Форест-Хілл

Начальник Інспекції ДАБК у Львові Володимир Цабак додає, що у 2015 році об’єкт ввели в експлуатацію не в тому стані, що зараз. Тоді ж власник виготовив техпаспорт і незаконно оформив право власності. Цим також, за його словами, займуться правоохоронці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!