У Львові на вулиці Пластовій щотижня моніторитимуть якість повітря

1928 0
Зараз там перевищень вмісту шкідливих речовин не виявили.
Візуалізація: прес-служба ЛМР

Візуалізація: прес-служба ЛМР

У Львові на вул. Пластовій, 13 щотижня перевірятимуть якість повітря за допомогою пересувної лабораторії ЛКП «Адміністративно-технічне управління». Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Хімічна лабораторія ЛКП дозволяє проводити моніторинг концентрації газів в атмосферному повітрі, говорить заступник директора департаменту містобудування з питань екології та природних ресурсів Володимир Данилюк.

Читайте також: Як у Львові виміряти якість повітря. Підлітки розробили спеціальні прилади

Він додає, що учора, 19 листопада, вимірювання лабораторії на вул. Пластовій, 13 показали, що перевищень концентрації сірководню та аміаку, оксиду вуглецю та діоксиду азоту не було. Втім, експерти хімлабораторії зазначають, що усе залежить від часу доби та напрямку вітру, тож стежити за якістю повітря потрібно постійно.

Хімічна лабораторія обіцяє, що перевірятиме концентрацію шкідливих речовин на вул. Пластовій, 1 щотижня, адже робити це щодня не має можливості. Робити вимірювання, кажуть в ЛКП, будуть в присутності мешканців, а результати будуть оприлюднювати на сайті ЛМР.

Окрім того, у міськраді планують закупити стаціонарну станцію моніторингу повітря, але для цього потрібні кошти на прилади та програмне забезпечення, виготовлення ПКД, під’єднання до електромережі, до інтернету, найм відповідального працівника – орієнтовно 500 тис. грн.

Читайте також: За рівнем забрудненості повітря у Львові можна стежити онлайн. 5 способів

Нагадаємо, у сусідньому Івано-Франківську створили ініціативу EcoCity, що розробляю прилади для вимірювання якості повітря, зокрема ті, що вимірюють рівень формальдегідів, аміаку і СО. Їхня вартість становить від 1,5 до 2,5 тис. грн, а розробники допомагають поширювати дані про заміри онлайн в межах громадської мережі моніторингу якості повітря.

Додамо, на вул. Пластовій, 13, на території очисних споруд, виділили земельну ділянку для будівництва сміттєпереробного заводу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!