На вулиці Пулюя у Львові створять мистецьку резиденцію

1814 0
Облаштують резиденцію за кошти з міського бюджету. Нині напрацьовують концепцію.
Фото з culturepartnership.eu

Фото з culturepartnership.eu

На вулиці Івана Пулюя, що у Франківському районі Львова, створять мистецьку резиденцію. Там відбуватимуться майстер-класи, діятимуть експозиції, простір обіцяють зробити сучасним. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив депутат Львівської міської ради від партії «Самопоміч» Андрій Шевців.

Читайте також: Люди Твого міста: Маріанна Кіяновська про мистецтво, що творить Львів

«Це мистецька резиденція, де можна буде виставляти роботи, де можна буде працювати. Йдеться про сучасне мистецтво, це не лише питання полотна і пензля, є багато інших можливостей – інноваційних, цифрових. У резиденції облаштуємо велику відеопанель, щоби спостерігати, як творять в інших країнах. Також буде обладнання, яке записуватиме і показуватиме, як творять у нас. Можна буде бачити, як змінюється мистецький твір за день, два, три. Зокрема, це можна буде відстежувати і на сайті», – розповідає він.

Мистецьку резиденцію облаштують на вулиці Пулюя, 19, у приміщенні, де раніше працював магазин. Міська рада передала приміщення на баланс Львівському органному залу. Облаштують резиденцію за кошти з міського бюджету. Нині напрацьовують концепцію.

Вул. Івана Пулюя,19. Франківський район

Керівник управління культури Львівської міської ради Іван Остапович каже, що резиденція на Пулюя буде однією з перших, утім такі планують облаштувати і в інших районах міста.

«Львів бере курс на резиденції. Таке буде у різних районах. Плануємо активно співпрацювати з громадою, тому зробимо дослідження інтересів і потреб мешканців району, щоби їх врахувати. До Львова запрошуватимемо іноземних митців для навчання. Такий резидент залишатиме для міста свій позитивний досвід. Також львівські митці експонуватимуть свої твори мистецтва у цій резиденції», – пояснює він.

Він додає, що резиденцію на вулиці Пулюя, 19 мають втілити впродовж наступного року. Також нині працюють над облаштуванням резиденції музики на вулиці Свєнціцького.

Вікторія Савіцька

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!