На вулиці Сахарова обвалилась підпірна стіна між будинками

2768 0
Уламки впали на територію дитячого майданчику.
фото соломії гуменюк

фото соломії гуменюк

На вул. Сахарова, що у Франківському районі Львова, у четвер, 14 червня, обвалилася підпірна стіна між будинками №29 та 31. Сталося це близько 6 години ранку, повідомила на сторінці Гарячої лінії міста у Facebook львів’янка Соломія Гуменюк.

Шматки стіни впали на територію між будинками, де облаштований дитячий майданчик, який, щоправда, не значиться у переліку міських дитмайданчиків.

Голова Франківської РА Орест Тимчишин у коментарі Zaxid.net повідомив, що обвал стався через дощову погоду. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав.

«У 2016 році ці будинки місто взяло на баланс від Міністерства оборони. Під час весняного огляду аварійності не виявили, але через сильні дощі ґрунт перезволожився, стіна, яка відділяє два будинки, під вагою обвалилася», – пояснив Орест Тимчишин.

Читайте також: Що не так з ремонтом на Личаківській

За його словами, спеціалісти провели обстеження, місце обвалу обгородили. Далі буде виготовлено кошторис, а на найближчому засіданні міської комісії ТЕБ та НС у першій половині липня буде винесено питання про виділення коштів з резервного фонду на відновлювальні роботи.

«Є можливість зібрання позачергової комісії, якщо раптом ситуація ускладниться, але поки що, сподіваємося, такої потреби не буде. Маємо надію, що до кінця липня проблему вдасться вирішити», – зазначив Орест Тимчишин.

Місце обвалу обгородили, проте мешканці зможуть ходити сходами, які розташовані збоку від підпірної стіни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!