У Львові на вулиці Шота Руставелі змінять організацію руху. Схема

8965 0
Учора, 4 липня, у Львові на засіданні транспортної комісії з безпеки руху погодили транспортні зміни на ділянці вулиці Шота Руставелі, де на початку червня автобус №3а збив насмерть п’ятирічну дівчинку. Як розповів Tvoemisto.tv інженер центру керування руху ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила, там змінять схему руху і перенесуть зупинку громадського транспорту.
фото: www.skyscrapercity.com

фото: www.skyscrapercity.com

Згідно зі схемою організації дорожнього руху, яку розробив начальник відділу «Інститут стійких транспортних систем» ЛКП «Львівавтодор» Олег Шмід, на ділянці вулиці Шота Руставелі від вулиці Зеленої до площі Петрушевича облаштують виділену смугу для громадського транспорту.

Фото: zaxid.net
Щоб побачити зображення у повному розмірі натисніть ТУТ

Відокремлять смугу громадського транспорту від решти дороги не делініатором, як це зроблено на проспекті Свободи, а розділювальною смугою завширшки 2 м, яка буде аналогом острівця безпеки.

«Транспортна комісія погодила влаштування роздільного острівця завширшки 2 метри за всією довжиною зазначеної ділянки вулиці Шота Руставелі: від вулиці Зеленої до площі Петрушевича. Зі сторони центру до вулиці Стрийської по вказаному відрізку дороги буде можливість руху винятково громадського транспорту. Приватний транспорт буде об’їжджати по вулиці Франка або площею Петрушевича», – розповів Tvoemisto.tv інженер центру керування руху ЛКП «Львівавтодор».

У зворотному ж напрямку – від пл. Петрушевича до вул. Зеленої – будуть дві смуги руху: одна для громадського транспорту, інша – для автомобілів. Проте тут смугу громадського транспорту не відокремлюватимуть.

Як зазначив Ігор Могила подібні транспортні зміни мають на меті унеможливити процес обгону автобусів та змусити водіїв громадського транспорту заїжджати далі, аби не зупинятися біля пішохідного переходу. «Також зупинку громадського транспорту змістять до виїзду біля вулиці Костамарова, ближче ло площі Петрушевича»,  – додав інженер.

На засіданні транспортної комісії з безпеки руху погодили ескізну схему. Наразі Личаківська адміністрація замовлятиме виготовлення проекту.

Після впровадження такої схеми руху патрульна поліція стежитиме за тим, щоб автобуси не зупинялись біля пішохідного переходу, а доїжджали до облаштованої зупинки.

Нагадаємо, 10 червня на вул. Шота Руставелі, водій автобуса №3а, який повертав з вул. Зеленої, збив на пішохідному переході п'ятирічну дівчинку. Внаслідок отриманих травм дитина померла на місці, а водія автобуса взяли під варту.

Більше про проблемні ділянки доріг у Львові та шляхи зменшення кількості ДТП читайте у розділі «дискусійна платформа» на Tvoemisto.tv.

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!