Політична реклама

У Львові на вулиці Стрийській збудують сучасний інтерактивний музей

1650 0
Через 6-7 років на території студентського містечка УКУ збудують модерне приміщення музею сакрального та сучасного мистецтва.
Фото: Надії Пастернак

Фото: Надії Пастернак

Як повідомив tvoemisto.tv керівник проектів і програм відділу розвитку УКУ Андрій Курочка, на третій фазі розбудови студентського містечка УКУ на вул. Стрийській заплановано збудувати конференц-зал та приміщення музею. Музей буде розташований в окремій будівлі біля дерев’яної церкви.

За словами Андрія Курочки, у музеї виставлятимуть не тільки експонати, які стосуються історії церкви, а твори сучасного мистецтва. Музей стане сучасним інтерактивним культурним центром – у ньому проводитимуть зустрічі з митцями, дискусійні клуби, перегляди фільмів.

У новому приміщенні виставлять мистецькі твори, які уже зараз дарують УКУ – стародруки 17-18 ст, старі гуцульські ікони на склі львівського колекціонера Івана Гречка, подаровані картини сучасних львівських художників.

Колекціонувати роботи для майбутнього музею розпочали з відкриття галереї сучасного мистецтва УКУ, яка знаходиться у приміщені академічного корпусу університету на вул. Козельницькій, 2а, розповів Андрій Курочка. Наразі там триває виставка «Ребрендинг / Надбанні хрести», яка стала спільним проектом з «Я Галерея» Павла Гудімова. До слова, саме Павло Гудімов буде куратором галереї УКУ до кінця року, зазначив Андрій Курочка.

Безкоштовно відвідати галерею може кожен охочий.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!