У Львові на вулиці Стуса почали будувати колектор

2779 0
У місті тривають роботи з будівництва трамвайної лінії до житлового масиву «Сихів». Замовником робіт виступає ЛКП «Львівавтодор», виконавцем – компанія ОNUR. Протяжність колектора складатиме понад півтора кілометра, а глибина подекуди сягатиме 12 метрів.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

За словами директора ЛКП «Львівавтодор» вже розпочато роботи з будівництва колектора відкритим способом. «Найвідповідальніша ділянка робіт – на підйомі на вулиці Стуса, саме з цього місця починається будівництво колектора. Будемо виконувати роботи двома способами: відкритим і закритим. На сьогодні ми знайшли всі технічні рішення, зараз йде процес оформлення документів. Вже розпочались роботи відкритим методом, десь через місяць приступимо до робіт закритим методом», – зазначив він.

Читайте також: Як у Львові будують трамвайну колію на Сихів. Відео

Згідно з договором підряду з будівництва трамвайної колії на житловий масив «Сихів», не передбачено заміну існуючого колектора. ЛКП «Львівавтодор» звернулося в Європейський банк реконструкції та розвитку з проханням розглянути можливість дофінансування проекту. Протяжність загальносплавного каналізаційного колектора, діаметром 900 та 1600 мм, на всій ділянці, що проходить в межах виконання робіт, складає приблизно 1650 м. Глибина залягання в окремих місцях досягає – 12 метрів.

Читайте також: Пам’ятник Шевченку у Львові відреставрують до Дня Незалежності

Реконструкцію каналізаційного колектора на вул. Стуса проведуть закритим і відкритим способом. Функції замовника на проектування реконструкції каналізаційного колектора закритим способом рішенням виконкому надано ЛМКП «Львівводоканал». Реконструкція каналізаційного колектора закритим способом дозволить паралельне виконання робіт із будівництва трамвайної лінії на Сихів.

Читайте також: Як у Львові будують трамвайну колію на Сихів. 15 актуальних фото

Окрім того, нині тривають роботи по укладанню трамвайних плит, рейок та римського каменю, земляні роботи по будівництву тимчасового технічного кільця (розвороту трамваю) біля Кінотеатру імені Довженка, роботи по влаштуванню дренажу, а також по влаштуванню піщаної та щебеневої основи.

Також передбачено виконати додаткові роботи з реконструкції каналізаційного колектора на ділянці від АЗС на вулиці Стуса – проспекті Червоної Калини до камери гасіння на вул. Угорській, – інформує прес-служба міськ-ради.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!