Політична реклама

У Львові надаватиме консультації представник ООН у справах біженців

1746 0
Для надання консультаційної допомоги щодо забезпечення притулком жителів Криму та східних областей України до Львова прибув радник з правових питань Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Дмитро Плечко, а також старший юрист Всеукраїнського благодійного фонду «Право на захист» Антон Максимов.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Дмитро Плечко розповів про досвід роботи з біженцями, зокрема про особливості попереднього збору інформації про осіб, котрі виїжджатимуть з територій АР Крим у зв’язку з небезпекою, пов’язаною із зовнішнім втручанням, та облаштування пунктів прийому громадян.

Як повідомила Оксана Яковець, заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, на сьогодні Львівщина прийняла 630 людей, основну частину яких становлять жителі півострова Крим, зокрема із Сімферополя, Севастополя, Ялти, Феодосії, Керчі.

Для розміщення задіяна більшість області, зокрема місто Львів, Пустомитівський, Кам’янко-Бузький, Яворівський, Сколівський, Перемишлянський, Золочівський райони.

Родинам, котрі виявили бажання тимчасово проживати на території області, надається безкоштовне житло та необхідна медична допомога, дбають про влаштування дітей у школи та дошкільні установи, а також здійснюється соціальний супровід.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!