У Львові надаватимуть житло для сімей учасників АТО

4149 0
Відповідно до постанови КМУ № 719 від 19.10.2016 (зі змінами у лютому 2017), сім’ї загиблих учасників АТО, інваліди 1-2 групи внаслідок АТО та військовослужбовці, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок внаслідок АТО, які потребують поліпшення житлових умов, будуть отримувати грошову компенсацію на придбання житла.
фото: firtka.if.ua

фото: firtka.if.ua

Зараз добудовується перша черга будинку на вул. Під Голоском – 53 квартири, і згідно програми, в першу чергу квартири в цьому будинку будуть мати діти-сироти, які є учасниками АТО, в другу чергу – сім’ї загиблих, і в третю чергу – особи з інвалідністю 1 і 2 групи. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Учасники АТО, які перебувають у списку першочергового забезпечення житла, будуть мати можливість вибрати або грошову компенсацію, або ділянку для дачної забудови в районі Білогорща.

Читайте також: Випускників військових кафедр призиватимуть в армію: деталі 

На квартирний облік у Львові приймаються громадяни, які потребують поліпшення житлових умов і займають житлову площу 7,5 кв.м. та менше на кожного члена сім΄ї.

Окрім того, відповідно до закону України № 1954- VIII від 16.03.2017 (набрав чинності 10 квітня 2017), запроваджена Програма державної допомоги на придбання (будівництво) житла для учасників АТО та внутрішньо-переміщених осіб. Законом прописаний принцип 50/50 – учасник програми сплачує половину вартості нерухомого майна, а іншу частину бере на себе держава.

Загалом на квартирному обліку у Львівській міській раді перебуває 2120 учасників АТО-військовослужбовців, 44 сім’ї загиблих ветеранів війни-учасників АТО, 61 особа з інвалідністю війни АТО (15 – інваліди 1-2 групи, 46 – інваліди 3 групи), 8 – сиріт, які брали участь в АТО і 330 учасників АТО-працівників правоохоронних органів – мешканці міста Львова. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!