У Львові надрукували книги шрифтом Брайля для дітей зі всієї України

1595 0
Незрячі діти всієї України отримали нові книги, надруковані рельєфно-крапковим шрифтом – збірку Мар’яни і Тараса Прохаськів «Життя і сніг» та «Хрестоматію сучасної української літератури» для 1-2 і 3-4 класів.
Фото: elios.org.ua

Фото: elios.org.ua

Публікацією видань займався Ресурсний центр НУ «Львівська політехніка» (Львів) і Республіканський будинок звукозапису та друку УТОС (Київ), інформує прес-служба Львівської міської ради.

Читайте також: У Львові вийшла друком казка для незрячих дітей

Проект ініційований Львівським  обласним осередком ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» за фінансової підтримки БО «Фонд родини Нечитайло». Як розповіла ініціатор проекту Оксана Потимко, книги одержали всі обласні універсальні наукові бібліотеки всіх обласних центрів України, бібліотеки спеціальних шкіл-інтернатів для сліпих (Львів,  Київ, Харків, Одеса, Слов'янськ, Мукачево), а також незрячі діти, які навчаються на інклюзивній або індивідуальній формах (за адресною розсилкою).

«Загалом організація забезпечила літературою для класного  і  позакласного  читання понад 50 дітей, а також згадані бібліотеки. Ініціатори проекту не лише висловлюють вдячність усім, хто долучився до втілення цього благородного задуму на тлі дефіциту книг брайлем, але  й радіють, що спільними зусиллями вдається долати будь-яку проблему, відкриваючи незрячим дітям всієї України шлях до книги», - зазначила ініціатор проекту Оксана Потимко.

Зараз ініціатори проекту працюють над публікацією наступної книги «Шапочка і кит» Катерини Бабкіної.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!