У Львові надрукують твори Івана Франка шрифтом Брайля

2131 0
У рамках реалізації проекту «Місто літератури для незрячих: книга брайлем і вголос» Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» розпочав публікацію творів І. Франка рельєфно-крапковим шрифтом.
фото: youtube.com

фото: youtube.com

Нині триває набір і редагування оповідання «Грицева шкільна наука» і готується редактура казок зі збірки І. Франка «Коли ще звірі говорили».

Друк  брайлем суттєво відрізняється від звичного макетування плоскодрукованої книги.

«Це складний і тривалий у часі процес, який вимагає від редактора спеціальних навичок (зокрема, знання шрифту Брайля), наявності ліцензійного програмного продукту і, звичайно, дороговартісних брайлівських принтерів», - зазначила Оксана Потимко, виконавчий директор «Українська спілка інвалідів – УСІ»

Як зазначила Оксана Потимко на своїй сторінці у facebook, у 2015 році на Форумі видавців вперше підняли питання відсутності літератури для інвалідів по зору. Тож цього річ у рамках Форуму планують організувати кілька заходів, зокрема, майстер-клас з виготовлення тактильної книги, стенд з презентацією виданих нами протягом року рельєфно-крапкових книг, дискусійний
майданчик із залученням видавців та інших зацікавлених осіб.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!