У Львові нагородили Народних героїв України. Фото

3085 0
У Львові за видатні заслуги в обороні незалежності України та волонтерській допомозі ЗСУ вручили ордени «Народний герой України». Нагороди, відзнаки, монети та прикраси отримали 55 людей.

Ледь не половину нагород «Народний герой України» вручили посмертно: отримувати медалі виходили батьки, вдови та діти загиблих бійців. Нагородили також і волонтерів, які допомагають військовим.

Георгій Тука, голова нагородної ради, розповів, що рада отримала більше ніж 1000 пропозицій, але нагородили лише 55 людей. «Ідея виникла як реакція на бездіяльність держави. Ми були свідками, коли державні нагороди отримували люди, які, на нашу думку, не є гідними їх. Таким чином нівелювали поняття нагороди. Процедура відбору героїв залежить від громадян, які надсилають нам пропозиції з описом тієї події, завдяки якій людина має отримувати це звання. Комітет відбирає претендентів», – каже волонтер.

Михайло Васюта теж отримав нагороду. «Я просто старався вижити, допомогти своїм хлопцям вижити, і щоб нашу лінію оборони не прорвали. Коли я повернувся із зони АТО, мені здавалося, що люди тут живуть своїм життям, а війна йде тільки там, і більше нікого не стосується. Але зараз я відчуваю, що дуже багато людей за це переживають і до цього є долучені. І це дуже додає сил для подальшої боротьби», – розповів боєць.

Джерело: Вголос.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!