У Львові оголосили у розшук всі комунальні автобуси

5947 0
Міністерство юстиції через борги перед ЛАЗом оголосило у розшук 160 автобусів львівського комунального перевізника АТП-1.

Львівську поліцію зобов’язали затримувати львівські комунальні автобуси, а також доставляти їх на штрафмайданчик та вилучати документи на них. Про це повідомляє Zaxid.net.

Патрульна поліція Львова уже затримала сім комунальних автобусів, враховуючи чотири нових «Електрони». Вилучення міських автобусів пов’язане з відмовою Львівської міськради виплатити борг за придбані у 2009-2010 роках 32 автобуси ЛАЗ. За словами директора АТП-1 Ореста Хамули, водії семи автобусів лишилися без роботи і найближчим часом можуть звільнитися.

За інформацією Патрульної поліції Львівської області, на арештмайданчик було доправлено лише один автобус, а документи на автобуси поліція не вилучала, оскільки не має таких повноважень.

Арешт на всі комунальні автобуси було накладено у жовтні минулого року. 28 грудня відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України ухвалив рішення про оголошення в розшук усіх 160 автобусів АТП-1.

Читайте також: Транспортні абсурди: 20 мільйонів за аферу та непотрібні «гармошки»

Нагадаємо, арешт на все майно та рахунки АТП-1 накладений через борг у 28 млн грн перед ТзОВ «Львівські автобусні заводи» за придбані у 2009-2010 роках автобуси ЛАЗ. Раніше російський бізнесмен Ігор Чуркін викупив ТОВ «Львівські автобусні заводи». В лютому 2016 року збанкрутілий ЛАЗ придбали дві юридичні особи з Києва. Восени 2017 року у міській раді було створено комісію, що розпочала вивчати ситуацію довкола закупівлі автобусів ЛАЗ напередодні Євро-2012. До цього комунальному перевізнику Львова виділили 20 млн грн, щоб закрити борг перед ЛАЗом.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!