У Львові напрацьовують концепцію введення е-квитка

2523 1
До 28 липня у Львові спеціальна робоча група підготує рамкові умови та принципи реалізації проекту електронного квитка – для оплати за проїзд у міському громадському транспорті.
Фото: 3222.ua

Фото: 3222.ua

«Йдеться наразі про концептуальний підхід до цього проекту: чи буде займатися е-квитком спільне підприємство, чи ЛКП? чи буде для реалізації проекту залучатися позика ЄБРР, МФК, бюджетні кошти? як розраховуватиметься вартість проїзду – за кілометражем, чи, як зараз, за пасажиропотоком? Лише напрацювавши такі речі, ми зможемо оголошувати тендер, аби визначити, хто буде займатися цим питанням», – розповів tvoemisto.tv начальник управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.

Чиновник повідомив, що під час засідання робочої групи було озвучено пропозицію винести цю концепцію на розгляд депутатького корпусу міста, а вже далі приступати до підготовки технічного завдання.

«Тут вже, очевидно, доведеться залучати консультантів», – додав він.

Зі слів Сергія Кіраля, наразі не ведуться жодні переговори з потенційними інвесторами про реалізацію проекту е-квитка, зокрема, і з латвійською компанією «Рігас Карте». Нагадаємо, 2012 року депутати Львівської міської ради під час голосування не підтримали створення спільно (з «Рігас Карте») підприємства ТзОВ «Леокарт», яке мало впроваджувати у Львові єдиний електронний квиток. Відповідний проект ухвали пропонував, що місто внесе частину статутного капіталу для цього проекту.

«І ці переговори важко буде поновити, хоча це не є неможливо», – сказав Сергій Кіраль.

Як повідомяло tvoemisto.tv, минулого тижня в асоціації перевізників Львівщини заявили, що в кінці липня підготують технічне завдання для введення електронного квитка для оплати за проїзд в міських автобусах. Однак, зауважив Сергій Кіраль, цей процес буде тривалішим, адже наразі виключно працюватимуть над умовами концепції.


Читайте також:
15 Липня, 2014 10:48
Щедрик У ВСЬОМУ СВІТІ ЛЮДИ СОБІ З ТИМ ПОРАДИЛИ,А МИ НУ НІЯК,ЯКІСЬ ВУЙКИ З 18 СТОЛІТТЯ!!!Позорище одно...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!