У Львові нарахували майже шість тисяч вуличних котів

2165 0
Із них стерилізованих – майже 6%.
Фото: gator.radiotrek.rv.ua

Фото: gator.radiotrek.rv.ua

У Львові вперше порахували безпритульних котів і виявили 5992 коти. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Львів'ян закликають залишати воду на вулиці для бездомних тварин

Після цього місто має розробити програму безпечного співіснування котів та людей. 

«Завдяки підрахунку ми зрозуміли, що до роботи з безпритульними котами треба долучати приватні клініки, аби зупинити ріст популяції. Тож ми продовжимо йти шляхом стерилізації та максимального прилаштування тварин у родини», – каже директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

Більшість вуличних котів зосереджена у спальних районах, де їх підгодовують мешканці. За словами Оксани Кошак, львів’яни залишають тваринам миски з водою та лотки для годування.

До підрахунку долучилися 74 волонтери, вони працювали у секторах по місту 5 днів. Підрахунок тривав 75 годин.

«У місті ми нарахували майже 6 тис. котів, з них стерилізованих – майже 6%. Звісно, тут можлива значна похибка, адже не завжди це можна з’ясувати візуально. Тому до підрахунку ми активно залучали опікунів, які знають котів у своєму секторі і могли підказати точну інформацію про кожного з них. Майже 5% котів, що живуть на вулиці, є потенційно власницькими. Найімовірніше, вони просто відпущені на самовигул. Цю ситуацію можна вирішити, якщо у місті запровадять обов’язкову реєстрацію та ідентифікацію домашніх котів», – розповів співзасновник Animal-ID.info Віктор Копач.

Читайте також: У Львові нарахували 405 безпритульних собак

Кількість малюків кошенят, що живуть на вулицях, становить 13% від усієї кількості підрахованих котів, що свідчить про ріст популяції в майбутньому.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!