У Львові наразі не відкриватимуть дитячі садочки

2469 0
Коли є тривога у місті, то дуже складно зібрати і перевести маленьких дітей у безпечне місце.
фото: pda.myvin.com.ua

фото: pda.myvin.com.ua

У Львові наразі не відкриватимуть чергові дитячі садочки. Про це сьогодні, 18 березня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Була дискусія, чи можливо відкривати чергові садочки у різних районах, але є проблема – маленькі діти в обід сплять, і коли є алярм, тривога, їх дуже складно зібрати і перевести у безпечне місце. Тому наразі ми не відкриваємо садочки. Тим більше, що велика кількість садків зараз використовуються як локації, де проживають переселенці», –каже він.

Читайте також: «Тепер безпечного місця немає». Садовий про ранкову атаку на Львів 

Водночас, за його словами, уже 85 тисяч дітей у Львові зареєструвалися на онлайн-навчання, понад 2 тисячі – це діти переселенці.

Раніше у Львові та області планували відкрити чергові дошкільні заклади, аби батьки мали змогу вийти на роботу. 

Читайте також: По Львову вдарили чотири російські ракети, жертв немає, – Козицький 

Нагадаємо, що сьогодні, 18 березня, у Львові пролунало кілька вибухів у районі аеропорта. Сигнал повітряної тривоги пролунав о 6.08 ранку. Радник очільника МВС Вадим Денисенко повідомив, що у Львові близько 6:30 пролунали вибухи, було видно загоряння на околиці міста. 

Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що унаслідок вибухів поблизу аеропорту у Львові на АТП-1 вибило вікна. Згодом додав, що окупанти поцілили по авіаремонтному заводу і знищили будівлі. Активну роботу заводу було завчасно зупинено. Повітряне командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України повідомило, що окупанти шістьма ракетами били по території в районі аеропорту, утім дві ракети українські військові збили. У результаті обстрілу одна людина отримала поранення і перебуває у середньому стані важкості.

Тvoemisto.tv підготувало пояснення про те, що можна публікувати під час війни, а що ні. Детальніше читайте за посиланням.

Христина Гоголь

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!