У Львові назвали лауреатів премії імені Бандери

1287 0
Переможці отримають по 20 тисяч гривень.
фото: Фотографії старого Львова

фото: Фотографії старого Львова

Цьогорічну обласну премію імені Степана Бандери отримають Ігор Калинець у номінації «Громадська діяльність», Ігор Загребельний у номінації «Політична діяльність» та Михайло Романюк у номінації «Науково-навчальна національна державотворча діяльність».

Відповідне рішення ухвалило конкурсне журі з присудження премії сьогодні, 9 жовтня, інформує прес-служба ЛОР.

Перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус запропонував урочисто нагородити переможців під час академії до Дня захисника України, яка відбудеться у суботу, 14 жовтня. «Ці люди варті того, аби їх гідно вшанувати за їх діяльність та привітати в урочистій атмосфері», – зазначив Андрій Білоус.

Читайте також: На здобуття премії імені Бандери 5 претендентів

Ігор Калинець – громадський та політичний діяч, дисидент, поет, прозаїк. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Ігор Загребельний – філософ, публіцист, дослідник ідеологічної спадщини українського націоналізму.

Михайло Романюк – історик, дослідник ОУН та УПА, старший науковий співробітник Інституту українознавства ім. Івана Крип’якевича НАК України, кандидат історичних наук.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!