У Львові назвали найбрудніші перехрестя

2778 0
У Львові обстежили 7 перехресть та 10 водних об’єктів.
фото: zaknews.in.ua

фото: zaknews.in.ua

Хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» за листопад провела 767 замірів повітря та 440 аналізів води, загалом обстежено 7 перехресть Львова та 10 водних об’єктів. У всіх обстежених водоймах і перехрестях виявили перевищення максимально разових гранично допустимих концентрацій забруднювальних речовин, інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: У Львові дослідили забрудненість повітря на 30-ти перехрестях. Результати

Перехрестя. З найбільш забрудненим повітрям виявилось перехрестя вулиць пр. Чорновола – вул. Хімічна, на якому спостерігалось перевищення вуглецю оксиду у 2 рази та азоту діоксину – в 1,8 раза. Також на перехресті вул. Городоцька – вул. Наливайка спостерігалося перевищення вуглецю оксиду в 1,8 раза, азоту діоксину – в 1,6 раза. Найменш забрудненим виявилось перехрестя вул. Січових Стрільців – вул. Гнатюка.

Водойми. Обстеження ставу на вул. Хортицькій, 35 показало перевищення заліза (загального) у 2,5 рази, завислих речовин – у 4,6 раза та БСК5 – в 1,4 раза. Також обстеження ставку у Стрийському парку показало перевищення аміаку (за азотом) в 3,6 раза, завислих речовин – у 3,2 раза, СПАР – в 1,2 раза та БСК5 – в 1,3 раза. Перевищення ГДК лише одного компоненту було на озері, що на вул. Винниця, 4.

Читайте також: Мандрівка озерами Львова

«Перевищення гранично допустимих концентрацій зумовлені цвітінням водойм, загниванням рослинності, забрудненням твердими побутовими відходами, використанням вод для миття автомобілів тощо», – зазначили в хімічній лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!